Blad 2

IK werkte in Amersfoort bij een Amerikaanse firma  High Voltage engineering ( Europe) die deeltjes versnellers fabriceerde. Deze machines worden op research laboratoria   gebruikt om de materie te onderzoeken. Klik hier voor meer info. We hebben 5 jaar op de Beethovenweg gewoond. Ik had nu 3 jaar een auto en de benzine prijs was gestegen van 21 cent de liter naar 28 cent. De auto had ik voor mijn werk nodig omdat  alle machines aan het buitenland werden verkocht en ik ze daar ter plaatse moest installeren. Ook beleefde ik in deze tijd mijn eerste vliegreis voor een werkopdracht in Parijs ! Klik hier voor foto's

Nederland was te klein voor dit soort apparatuur en die markt hier was snel verzadigd. Dus had ik weer een weekend huwelijk en dat is zo 15 jaren door gegaan.

In 1965 kreeg ik een werkopdracht van United Nations om als deskundige in nucleaire deeltjes versnellers, een jaar onderricht te geven op een Atomic Energy Centre in Dacca in West Pakistan. We gingen daar een jaar wonen wat natuurlijk zeer bijzonder was, tegenwoordig heet dat Bangladesh. De vochtigheid en de hitte was zo hoog, dat ik alleen onder een zwarte paraplu een plein KON  oversteken.

                           Klik hier voor foto's van Dacca', zoals we daar leefden

Daarna in 1967 zijn we per vliegtuig naar Kreta geweest en hebben toen Marieke geadopteerd. Dat was natuurlijk een overweldigende  gebeurtenis. We hadden hier een veel mooiere tijd dan destijds met Rob, toen leefden we teveel onder de spanning. Op Kreta trokken we met een ander echtpaar op en hebben we veel van het eiland bekeken.

                                                 Klik hier voor meer over Kreta

Door mijn werk werd ik voor een halfjaar uitgezonden naar Heidelberg , omdat het zomer was hebben we daar gekampeerd op een camping aan de Elbe. Die tijd vloog natuurlijk om en terug in Nederland gingen we verhuizen naar Voorthuizen waar we onze eerste woning hadden gekocht.

In totaal heb ik 15 jaren bij deze firma gewerkt, waarvan de laatste 5 jaren als afdelings chef van de service afdeling. O.A hadden we in deze periode de  "olie crisis " en daalden  de verkopen van nieuwe machine's . Hierdoor werd mijn afdeling steeds van grotere betekenis voor de firma want de service afdeling zorgde voor de helft van de totale omzet !  Maar het was komkommer tijd en we kregen daarom een nieuwe directeur uit Amerika en die nam een vriend mee en die moest een goeie baan hebben en dat was de mijne. Ik werd door de directie ge´soleerd , dat wil zeggen dat niemand van de werknemers meer werk-contact met mij mocht hebben maar zich tot de nieuwe man moesten richten. Dus had ik geen dagvulling meer, studeerde toen overdag en vertrok na een half jaar voor een nieuwe baan.