nou dat kan.

Dat wordt een vreselijk dik boek maar ik zal het even kort houden.

Mijn werk was belangrijk in mijn leven en ik deed het met groot genoegen, volg de andere link in de hoofdpagina om er meer over te lezen.

Geboren op 21 april 1935 in de stad Groningen, mijn vader was kleermaker en mijn moeder hielp hem er vaak bij, zodat hij ook nog eens vrij was. Dat was in de J.W. Frisostraat 3a in de Oranjewijk dicht bij het Noorder plantsoen , waar ik opgroeide met nog 5 broers. Kijk maar even naar de foto hier rechts onder, ik werd achter het meest linkse bovenste venster  geboren. Klik , nee niet klikken gewoon met de cursor er op gaan staan, let  maar eens op dan zie je echt waar ik ben geboren !

Opscheppen is ook een vak, ik val hier goed door de mand.

                                                            

Na de basis opleiding heb ik de HTS in Groningen doorlopen op de afdeling elektro. Ik wilde toen naar een Elektronica school in Hilversum, maar dat kon niet. Ik moest gaan werken en mijn geld afdragen aan mijn ouders. Mijn oudste broer kreeg een dure vliegeropleiding en de tweede broer moest studeren en daar was mijn geld hard voor nodig. Computers bestonden nog niet , er was net een begin gemaakt met digitale technieken! Tijdens mijn eerste werkjaren volgde ik een avondschool en een zaterdagmiddag cursus om mij verder te bekwamen in de digitale technieken.

In Groningen werkte ik op een laboratorium van de overheid, maar de salarissen waren daar erg laag en toen moest ik een baan zoeken in de industrie. Ik ging daarom in Emmen werken bij een Amerikaanse firma die elektronische foto afdrukmachines produceerde voor krantenfoto's.( Fairchild )

Emmen lag voor destijds begrippen ( 1959) erg ver weg ( 56 km) en dus ging ik er 2 jaren in de kost voordat we een huis kregen! Dat noemden we dan een weekend huwelijk, omdat er ook nog zaterdag's ochtend werd gewerkt, was ik pas om 3.00 uur s' middags thuis. Hier beleefde ik voor het eerst om voor de  "baas " op reis te gaan en ook om voor hem te gaan rijden .  Mijn eerste buitenlandse reis was naar St Nicolaas in Belgie , ik moest met een verkoper mee om een machine in een drukkerij te plaatsen. Mijn eerste autoreis voor de baas maakte ik samen met Renny, we moesten een machine in een volkswagenbusje naar Eindhoven brengen. De zaak had het busje gehuurd, bij het wegrijden bleek dat de derde versnelling het niet deed en in Nijmegen aangekomen was de accu leeg !

Mijn vriend en collega Piet Dubbelman ging in Amersfoort werken en had het daar zo goed naar zijn zin, dat hij tegen mij zei "kom op , hier moet je werken! " Hij deed een goed woordje voor me en zo vertrok ik naar Amersfoort. En daarmee begon mijn tweede periode van een weekend huwelijk en die duurde ook 2 jaren voordat we een huis kregen aan de van Spilbergenstraat. Ook kocht ik in deze periode mijn eerste gebruikte auto voor 2000 gld. We reden er zelfs mee naar Athene.

In die periode zijn we naar Griekenland geweest om Rob te adopteren,we waren toen 4 jaar getrouwd.

                                    Klik hier voor fotoverslag adoptie Rob

 

                

  van Spilbergenstraat                                                       Beethovenweg

In amersfoort  woonden we bovenin een flat en na 2 jaren verhuisden we naar de Beethovenweg in Amersfoort.                                                  

                                                                         Terug introblad